Dwarf Fortress

Claudiu | 18 May 2011 | 88377.88 | publicat în i386 | Tags: , , 1 Comentariu 

V-ați plictisit de Minecraft? Vi se pare prea mainstream și aveți nevoie de o nouă provocare? Atunci încercați Dwarf Fortress, în care puteți face cel puțin tot ce făceați în Minecraft, dar de data asta în 2D. Cu grafică ASCII.

Jocul este de o complexitate aproape înfiorătoare, cu mult peste majoritatea jocurilor din ziua de azi, cu mult chiar și peste Minecraft, însă începătorii, în special cei mai tineri dintre noi, vor găsi jocul extrem de dificil, cel mai probabil din cauza interfeței. Însă recompensa este pe măsură: lumea creată este afectată de fenomene meteo, munții se erodează, civilizațiile ce trăiesc pe diverse continente au istorii și personaje cu care jucătorul poate interacționa, etc.

Dwarf Fortress este gratuit (donationware), disponibil pe majoritatea platformelor (Mac OSX, Linux, Windows) iar cerințele hardware sunt evident minimale. Există trei moduri de joc, Dwarf Fortress, Adventurer și Legends, fiind vorba practic de trei jocuri distincte pe aceiași platformă. Nu puteți începe să vă jucați fără un tutorial, cel mai bun pe care l-am găsit de aseară din când am descoperit DF (varianta PDF, all-in-one, 4.1 MB), sau poate doriți să începeți cu o introducere rapidă. Pentru cei cu Windows, există un pachet (Lazy Newb Pack) ce conține cele mai bune moduri și utilitare ce se instaleză automat, pentru o mai bogată experiență DF. Dwarf Fortress arată cam ca în poza de mai jos. Culmea, jocul este relativ nou, deși pare lansat prin anii 80, prima variantă a apărut în 2006 și de atunci este dezvoltat continuu de către un singur om, Tarn Adams. Ultimul release este din 27 martie 2011.

Comentarii

Un comentariu la “Dwarf Fortress”

  1. rpetre, 18 May 2011 9:30

    Also, Goblin Camp ( http://www.goblincamp.com ). Au si niste teme grafice, pt. cei care nu se mai omoara cu interfata roguelike.

Comentează